Airbnb v České republice za rok vyrostlo o 86 procent

Michal PtáčekMichal Ptáček

airbnb
0Zobrazit komentáře

Portál Airbnb, umožňující komukoliv pronajímat svůj byt či dům a nebo naopak se v podstatě kdekoliv na světě ubytovat, asi netřeba představovat. Tenhle projekt, který na internetu působí od roku 2008, a který změnil způsob jakým stovky tisíc lidí cestují, se totiž postupem času vypracoval mezi nejhodnotnější technologické firmy na světě (aktuální hodnota je více než 25 miliard dolarů) a jeho tři zakladatele katapultoval mezi miliardáře.

Airbnb, které se neustále snaží rozšiřovat své pole působnosti je každopádně nějakou dobu aktivní i u nás v České republice, kde se mu ostatně tak jako všude jinde ve světě velmi dobře daří.

2

Přečtěte si takéJak začalo a následně uspělo Airbnb, jehož hodnota se dnes odhaduje na 10 miliard dolarů?Jak začalo a následně uspělo Airbnb, jehož hodnota se dnes odhaduje na 10 miliard dolarů?

Podle aktuálních čísel totiž uživatelé z ČR nabízejí již přes 10 tisíc míst k ubytování, což představuje meziroční růst o 86%. Nejvíce nabídek je pak dle očekávání v Praze a to konkrétně okolo 7 tisíc, velmi aktivní je ale také Brno, Liberec nebo Karlovy Vary.

Pro zajímavost, tohle je TOP 10 destinací, do kterých uživatelé přes Airbnb nejčastěji cestují:

  1. Paříž
  2. Londýn
  3. New York
  4. Los Angeles
  5. San Francisco
  6. Melbourne
  7. Sydney
  8. Toronto
  9. Singapur
  10. Moskva

Diskuze (0)

Novinka

Anonym