Vlastník českého DameJidlo.cz a JidloTed.cz získává dalších 10 miliard korun na investice

Rocket_Internet_Management_Board
0Zobrazit komentáře

První měsíce loňského roku odstartovala jedna z největších akvizic, která se na českém trhu udála. Německá skupina Rocket Internet prostřednictvím své dceřinné společnosti Delivery Hero koupila za několik set milionů korun české food delivery projekty DameJidlo.cz a JidloTed.cz a v druhé polovině minulého roku se pochlubila tím, že hodlá spustit nový fond, který by mohl mít v palebné síle na další investice až 1 miliardu eur, tedy asi 27 miliard korun.

A jak bylo přislíbeno, tak se stalo. Nový fond Rocket Internet s názvem Rocket Internet Capital Partners získal prvních 420 milionů dolarů, v přepočtu přes 10,3 miliardy korun, z čehož přes 50 milionů dolarů investoval přímo tento německý gigant. Fond vede CEO Rocket Internet, Oliver Samwer, a cílem je vybudovat největší síť internetových společností na celoevropském trhu v rámci jednoho vlastníka.

jidloted1

Přečtěte si takéDelivery startup JidloTed.cz, který koupilo za několik milionů německé Delivery Hero, končíDelivery startup JidloTed.cz, který koupilo za několik milionů německé Delivery Hero, končí

Právě naraisované finance ale poslouží především pro financování aktuálně více než 30 držených společností, ve kterých mají koupené české projekty svoje místo. Mezi poslední zprávy z oblasti investic v Rocket Internet bylo i připojení se k 11 milionové investici (v dolarech) do berlínského startupu Nestpick, do kterého investoval společně s českou investiční skupinou Enern.

Naopak DameJidlo.cz pod skupinou zaznamenalo zásadní změnu, když se pod něj připojil kdysi konkurenční projekt JidloTed.cz a tím se obě služby spojily v největšího food delivery hráče u nás.

Foto: Rocket Internet

Diskuze (0)

Novinka

Anonym