Uber brzy díky spolupráci s Airbusem začne nabízet přepravu helikoptérami

Michal BenatzkyMichal Benatzky

uber
0Zobrazit komentáře

CEO Airbusu Tom Enders dnes v Mnichově oznámil navázání spolupráce mezi největším evropským výrobcem letadel a přepravním kolosem Uber. Dohoda se týká kontraktu na dodávku helikoptér pro účely osobní přepravy. Uber tak cílí na movitější klientelu, které by ve světových velkoměstech rád nabídl tu nejrychlejší možnou přepravu.

Podle vyjádření obou společností jde o zkušební projekt, který by měl oficiálně odstartovat už příští týden na filmovém festivalu Sundance v americkém Utahu. Deník Wall Street Journal dále uvádí, že leteckou přepravu budou zajišťovat vrtulníky H125 a H130. Uber navíc bude využívat flotilu svých vozidel k dopravě pasažérů ke vzletové/přistávací ploše.

tesla

Přečtěte si takéAutopilot od Tesly nyní zvládne sám otevřít garáž a zaparkovatAutopilot od Tesly nyní zvládne sám otevřít garáž a zaparkovat

Uber s podobnými službami koketoval už v minulosti, kdy přepravoval pasažéry například na filmovém festivalu v Cannes. Ceny této služby, stejně jako finanční detaily celé transakce zveřejněny nebyly, můžeme ale předpokládat, že Uber si za jednotlivé lety bude účtovat částky v rozmezí stovek, až tisícovek dolarů.

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym