Streamingová služba Netflix je nově konečně k dispozici i pro Českou republiku

netflixtop
0Zobrazit komentáře

Jedna z prvních největších technologických konferencí tohoto roku – CES 2016 v Las Vegas nám dává pořádně zabrat. Poté, co jsme psali o tamním představení prvního konceptu nových elektrických automobilů Faraday Future, se dnes objevila další pecka. Tou je prezentace jedné z nejlepších streaming služeb na filmy a seriály Netflix, která informovala o tom, že připravila rozšíření do desítek dalších zemí světa.

Na tom by pro nás nebylo nic až tak převratného, kdyby se na seznamu neobjevila i Česká republika! Po dlouhých letech čekání je tedy konečně možné u nás využívat Netflix zcela legálně, bez nutnosti nastavování VPN nebo jiného obdcházení systému. Cena základního měsíčního balíčku začíná na 7,99 eur, ve kterém není k dispozici HD kvalita a možnost současného přehrávání na více zařízeních.

iphone

Přečtěte si takéRozhořčený uživatel žaluje Apple o 120 milionů korun kvůli nucené aktualizaci iOSRozhořčený uživatel žaluje Apple o 120 milionů korun kvůli nucené aktualizaci iOS

Nejoblíbenější, o něco dražší plán včetně HD a přehrávání na dvou zařízeních, je k dispozici za cenu 9,99 eur, tedy přibližně 270 Kč. Nejvyšší, o 2 eura měsíčně dražší plán, pak už nabízí navíc jen Ultra HD rozlišení a 4 přehrávání současně.

Netflix by podle svých slov do konce tohoto roku chtěl pokrýt převážnou většinu zemí světa. S tím souvisí i rozšiřování obsahu, ke kterému by mělo přispět partnerství se společností DreamWorks, což pravděpodobně značně pomůže k rozšíření již více než 70 milionů platících domácností, které prý v posledním kvartále minulého roku dohromady vytvořily 12 miliard hodin streamingu.

Informace o tom, jestli se na Netflixu objeví i česká tvorba, případně jestli se chystá zapojení českých titulků, zatím nemáme. Požádali jsme ale zastoupení o vyjádření a článek případně doplníme.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym