Samsung představil ultralehkou konkurenci pro Macbook

Michal BenatzkyMichal Benatzky

samsung
0Zobrazit komentáře

Nový laptop od Samsungu, který jihokorejský gigant včera ukázal na právě probíhajícím veletrhu CES v Las Vegas uhranul všechny přítomné jednou vlastností. Samsung Notebook 9 s uhlopříčkou displeje 13 palců totiž váží pouze 839 gramů. Je tedy o rovné půl kilo lehčí, než velikostně srovnatelný MacBook Air ze stáje Applu. Notebook 9 se ukázal také v 15 palcové variantě, ve které ale stále váží jen 1,2 kilogramů, již zmíněný a o dva palce menší Macbook Air je tedy i tak o několik gramů těžší.

Aby vývojáři dosáhli této obdivuhodné lehkosti, je Notebook 9 vyroben z magnézia. Kromě použitých materiálů potěší také výdrž baterie, která by měla laptop udržet v chodu celých 10 hodin. Na zahájení prodejů si však ještě budeme muset několik měsíců počkat, jak uvádí server TechInsider, vážný konkurent MacBooku by se měl začít prodávat během první poloviny letošního roku.

kingdom-1

Přečtěte si takéOčekávané české RPG Kingdom Come: Deliverance od tvůrců Mafie brzy zamíří do betaverze!Očekávané české RPG Kingdom Come: Deliverance od tvůrců Mafie brzy zamíří do betaverze!

Neurazí ani hardwarové parametry nového počítače. Srdce 14,5mm širokého notebooku totiž budou tvořit procesory Intel i5 nebo nebo i7, kterým bude sekundovat operační paměť o velikosti až 8 GB. O uložená data se pro změnu postará SSD disk o kapacitě až 256 GB, přičemž o co nejlepší zobrazování se bude snažit FULL HD displej.

Nový výtvor Samsungu, který poběží na operačním systému Windows 10, se tak dá považovat za odpověď na loni představený dvanáctipalcový MacBook. Na mušku si také vezme serii MacBook Air, která by pro letošní rok měla po delší době projít výraznějšími změnami, které zasáhnou jak výkon, tak také vzhled a kompaktnost jablečných notebooků.

PHOTO-Notebook-9-13.3-Perspective-2 PHOTO-Notebook-9-13.3-Side-1 PHOTO-Notebook-9-15-Side-1 PHOTO-Notebook-9-15-Side-2

Foto: reprofoto Youtube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym