Eshop VaseCocky.cz překročil na tržbách půl miliardy korun

Michal PtáčekMichal Ptáček

cocky2
0Zobrazit komentáře

Pokud alespoň okrajově sledujete dění na české e-commerce scéně, zcela určitě vaší pozornosti neunikl eshop VaseCocky.cz, specializující se, jak už jeho název napovídá na internetový prodej kontaktních čoček a příslušenství. Jedná se totiž o jednoho z největších hráčů nejen na českém trhu, což potvrzují nyní i zveřejněná čísla, která přinesl deník E15.

Z nich vyplývá, že obchod loni dokázal navýšit tržby o 20 procent a podařilo se mu z tohoto pohledu přehoupnout přes velmi slušných 500 milionů korun. Zhruba z 10 procent se na celkových tržbách podílel český trh a rovnou z celé třetiny pak trh německý.

vase-cocky-kancelare-h

Přečtěte si takéJak to vypadá v nových kancelářích eshopu VašeČočky.cz?Jak to vypadá v nových kancelářích eshopu VašeČočky.cz?

Do budoucna pak provozovatel obchodu: společnost Maternia očekává i nadále růst tržeb v podobných řádech a především plánuje expanzi hned do několika dalších zemí. Kromě už potvrzeného Bulharska a Chorvatska, si totiž provozovatelé pohrávají i se vstupem na momentálně dost nestabilní Ukrajinu a do Ruska.

V současnosti jinak obchod působí ve 13 zemích, mezi které patří Česká republika, Slovensko, Německo, Rakousko, Švýcarsko, Velká Británie, Francie, Španělsko, Itálie, Dánsko, Švédsko, Rumunsko a Řecko.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym