Český eshop Parfums.cz navýšil tržby na 4,5 miliardy korun

Michal PtáčekMichal Ptáček

parfumsh
0Zobrazit komentáře

Jeden z nejznámějších českých internetových obchodů zaměřujících se na online prodej parfémů: Parfurms.cz (nyní Notino.cz), i nadále pokračuje v silném růstu.

Eshopu, který na českém trhu funguje od roku 2006 a nyní je aktivní ve 13 zemích včetně Polska, USA, Bulharska nebo Velké Británie, se totiž loni podařilo navýšit tržby o 35 procent na 4,5 miliardy korun. A to při vyexpedování přibližně 12,7 milionů kusů zboží, jak informuje deník E15.

hover-3

Přečtěte si takéArcaBoard: revoluční levitující prkno je tady!ArcaBoard: revoluční levitující prkno je tady!

„Za naše úspěchy loni mohou zejména rozšiřování sortimentu, nový přístup k trhům a zákazníkům,“ uvedl marketingový ředitel obchodu Radek Ondrášík. E-shop loni odeslal přes 3,8 milionu zásilek, meziročně o 38 procent víc. „Vyexpedovali jsme přes 12,7 milionu kusů zboží. Expedovali jsme celkově do 174 895 měst a obcí v celé Evropě,“ řekl zakladatel a ředitel Parfums.cz Michal Zámec.

Z 20 procent se na celkových tržbách podílel český trh, čímž se jednoduchými počty v případě České republiky dostáváme na tržby okolo 900 milionů korun.

Silný rok pak letos Parfums čeká v Evropské unii. Podle ředitele obchodu Radka Ondrášíka by totiž mělo na tomto trhu dojít k růstu tržeb o přibližně 40 procent.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym