Do českého Rockaway míří Viktor Fischer

Michal BenatzkyMichal Benatzky

rockaway
0Zobrazit komentáře

Česká investiční skupina Rockaway, za kterou společně s jejím zakladatelem Jakubem Havrlantem, investorsky stojí miliardářské duo Daniel Křetínský a Patrik Tkáč, oznámila novou posilu do svých řad. Ke startupové divizi společnosti Rockaway Ventures se nově přidává Viktor Fischer, který dostane na starost prosazování firem v portfoliu skupiny na globálních trzích.

“Do nové role jdu s cílem, vytvořit z Rockaway Ventures nejlepšího investora v regionu střední a východní Evropy a pomáhat místním startupům uspět globálně. Projekty jako Bileto, SQLdep nebo ProductBoard stojí na nejmodernějších technologiích a mají šanci vytvořit opravdu globální služby. A například Storyous je před vstupem na polský trh, což může přinést zásadní zlom. I další projekty mají skvěle našlápnuto. Věřím, že se nám podaří vytvořit opravdovou success story a ideálně nezůstane jen u jedné.”  říká Viktor Fisher.

Zkušenosti Fischer sbíral například v konzultační společnosti McKinsey & Company, kde od roku 2010 působil jako Junior Partner. Deset let se také ve Francii věnoval vlastnímu startupu Innovatrics, který se zabýval vyspělou identifikací osob na základě biometrických údajů, jako například rozpoznávání otisků prstů.

Sám je navíc investorem v deseti technologických startupech. Působil také jako vyučující, když na univerzitě v Paříži vyučoval projektový management.

V divizi Rockaway Ventures nebude mít Viktor Fischer na starost pouze stávající firmy, ale bude se také věnovat vyhledávání nových hvězd s globálním potenciálem. Česká investiční skupina tak bude pokračovat ve svém strategickém cíli, kterým je vytvoření silné technologické divize zahrnující nadějné internetové startupy.

Foto: Rockaway

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym