Brýle pro virtuální realitu Oculus Rift jsou konečně k dispozici pro předobjednávky

oculuspack
0Zobrazit komentáře

Čekalo se dlouho, všemožné vývojové verze zařízení a tisíce hodin testování ale dovedly konečně brýle pro virtuální realitu Oculus Rift až k výsledku, který je možné dopravit k zákazníkům. Dnes byly navíc spuštěny předobjednávky, které prozrazují přesné hardwarové nároky a cenu, která začíná na 599 dolarech, tedy 14 915 korunách.

A i když se první a nejrychlejší zákazníci dočkají Oculusu před svým prahy již po 28.3., další, nyní objednávající mohou čekat balíček až v průběhu června tohoto roku. Česká republika bohužel mezi zeměmi, pro které předobjednávky odstartovaly, není, a nejblíže k nám se dostává Německo, Polsko nebo třeba Francie a dalších 17 zemí včetně USA nebo Kanady.

GearVR_Main_2

Přečtěte si takéOculus a Samsung představili novou helmu pro virtuální realitu za pouhých 99 dolarů!Oculus a Samsung představili novou helmu pro virtuální realitu za pouhých 99 dolarů!

Další překážkou, která někomu možná vymaže úsměv na tváři je specifikace, která především díky bláznivým nárokům na grafickou kartu, znemožní přístup do mnoha domácností. Kromě minimálně čtyřjádrového procesoru o výkonu 3,3 GHz, 8GB RAM, celkem tří 3.0 USB portů, 1x 2.0 USB portu a HDMI výstupu je totiž potřeba i grafické karty, která disponuje minimálně 4GB paměti. Doporučovány jsou pak NVIDIA GTX 970 nebo AMD 290 a vyšší.

Všechno má ale svoje řešení

Na tenhle problém tak budou narážet především notebooky, které nejenže nedisponují tolika USB sloty (lze jednoduše vyřešit), ale hlavně se jen zřídkakdy objeví s takhle výkonnou grafickou kartou. Je tak třeba si připlatit. Palmer Luckey, člověk původně stojící za myšlenkou Oculusu, ale slibuje, že by se v průběhu roku měl začít prodávat set, který bude obsahovat nejen brýle, ale i kompatibilní PC, s cenou nepřesahující 1500 dolarů.

Nyní obsahuje základní balíček doručovaný zákazníkům pouze samotné brýle Oculus, mikrofon, senzor a ovladač na herní konzoli Xbox 360. Mezi promované a podporované aplikace a hry pak patří především populární Minecraft nebo EVE: Valkyrie.

riftblogcomplete.1
newblog1.2
remoteblog1.2
eveblog1.2
blogminecraft1.2

Foto: Oculus Rift / Facebook

Diskuze (0)

Novinka

Anonym