Uber získal další obrovskou investici a posunul svoji hodnotu na v přepočtu 1,55 bilionu korun

Michal PtáčekMichal Ptáček

uber
0Zobrazit komentáře

Mobilní taxi platforma Uber, patří jednoznačně k nejžhavějším technologickým firmám posledních let. Ostatně napovídá tomu především astronomická valuace společnosti, která se ještě před pár týdny pohybovala okolo 51 miliard dolarů, v přepočtu asi 1,26 bilionu korun!

Ta se ovšem nyní ještě navýší, jelikož americký taxi gigant podle několika zdrojů v čele s magazínem Bloomberg, získává další novou investici ve výši 2,1 miliardy dolarů, v přepočtu cca 52 miliard korun.

lyft

Přečtěte si takéLyft nezůstává pozadu a raisuje dalších v přepočtu 3,6 miliard korunLyft nezůstává pozadu a raisuje dalších v přepočtu 3,6 miliard korun

Tato investice pak posune celkovou hodnotu společnosti na 62,5 miliard dolarů, což v přepočtu dělá neuvěřitelných 1,55 bilionu korun. A taková finanční náplast určitě nyní přijde vhod, jelikož Uber bojuje hned na několika frontách. Ať už je to snaha o mohutnou expanzi na asijský trh, kde se Uber potýká s až překvapivě silnou konkurencí v podobě lokálních hráčů jakým je například taxi platforma Kuaidi Dache nebo pokus o vytvoření autonomních taxi vozů.

A posiluje samozřejmě i konkurence na domácím/americkém trhu. Například věčný rival Uberu, společnost Lyft, nedávno ohlásil investici ve výši 500 milionů dolarů.

startupy
Žebříček nejhodnotnějších technologických startupů dle Wall Street Journal
Uber v Praze..
Uber v Praze..

Diskuze (0)

Novinka

Anonym