Tohle letadlo vás v budoucnu přepraví z Londýna do New Yorku za 1 hodinu

Michal PtáčekMichal Ptáček

air
0Zobrazit komentáře

Už nějaký čas se mluví o plánovaném projektu francouzského výrobce letadel Airbus, který si nechal patentovat tryskáč, který by mohl v budoucnu totálně změnit způsob, jakým cestujeme. Má být totiž přibližně 2x rychlejší než legendární Concord a například pasažéry z Londýna do New Yorku dopravit za neuvěřitelnou 1 hodinu! (momentálně taková cesta zabere přibližně 7 hodin)

A to především díky unikátní kombinaci tří typů motorů. Konkrétně raketového a proudového, jenž mají mít starost stoupání a tryskového, který se aktivuje v cestovní výšce a rychlost letadla následně dostane do hodnot mach 4,5.

porsche

Přečtěte si takéS tímhle elektrovozem už Porsche brzy začne konkurovat TesleS tímhle elektrovozem už Porsche brzy začne konkurovat Tesle

První náčrty projektu zveřejnil Airbus už v létě tohoto roku, nicméně nyní si společnost patentovala druhý, vylepšený koncept , který narozdíl od toho původního přináší přeci jen tradičnější design podobný klasickým letadlům.

Je samozřejmě velmi pravděpodobné, že samotný tryskáč v této podobě se nikdy nedostane do reálné výroby. Airbus by ale s velkou pravděpodobností mohl použít některé zmíněné technologie a následně je implementovat v některém ze svých dalších projektů.

airbus-2
Aktuální návrh

airbus-3

airbus
Původní návrh

Diskuze (0)

Novinka

Anonym