Křetínský a Tkáč chtějí odkoupit část vydavatelství Mladá fronta. Včetně serveru E15.cz

1410510688Daniel-Kretinsky
0Zobrazit komentáře

Vypadá to, že se pomalu schyluje k dalšímu zásadnímu obchodu na poli mediálních serverů a tištěných médií. Miliardáři Daniel Křetínský a Patrik Tkáč si podle serveru Ihned.cz totiž brousí zuby na jednoho z předních hráčů – Mladou frontu, která má pod sebou například server E15.cz, několik odborných a dětských časopisů nebo tiskárny v Praze.

Jediné, co by nemělo být součástí dohody je knižní vydavatelství a týdenník EURO, který je s E15 úzce spjatý. Křetínský a Tkáč ale zatím nic nekupují – požádali totiž prozatím jménem své společnosti Czech Media Invest a prostřednictvím dceřiné firmy Gloomar CZ ÚOHS o schválení transakce, která by měla podíl z Mladé fronty převést na Czech Media Invest.

Jakub Havrlant – Praha – 17.6.2014

Přečtěte si takéPotvrzeno! České Rockaway za více než 5 miliard korun kupuje Mall a HeurekuPotvrzeno! České Rockaway za více než 5 miliard korun kupuje Mall a Heureku

Získat by tak mohli neznámý podíl, momentálně kontrolovaný podnikatelem Františkem Savovem, který je aktuálně stíhaný s podezřením pro daňové úniky a který by se rád svého podílu zbavil. To samozřejmě zásadně komplikuje celé vyjednávání a schválení příslušných orgánů.

Pro Czech Media Invest a oba miliardáře by to mohl být již druhý zásadní nákup v mediálních kruzích, následovaný obchodem z roku 2013, ve kterém získali vydavatelství Ringier Axel Springer, pod které u nás patří mimo jiné i bulvární deník Blesk.

Foto: Ihned / Sme.sk

Diskuze (0)

Novinka

Anonym