Google chce od příštího roku konkurovat Uberu. Vypustí na silnice autonomní vozidla

googleautonomous
0Zobrazit komentáře

Google byl vždy pravděpodobně nejdál ve svém vývoji autonomních vozidel – přeci jen v rámci testovacího provozu najezdil se speciálně upravenými, plně automaticky říditelnými auty více než 1,6 milionů kilometrů na dálnicích a silnicích San Francisca a texaského Austinu. Hned za něj se tlačí přední výrobci aut, Uber, který potichu vyvíjí vlastní autonomní technologii a rozvinutá Tesla, která vyšla nedávno s pokročilou asistencí při řízení a je připravena i na řízení zcela samostatné.

Google, který nyní figuruje pod společností Alphabet, vše posouvá zase kupředu a rozdmýchá vody plné legislativních problémů a konkurenčních bojů. V příštím roce chce totiž spustit službu, která bude přepravovat pomocí samořiditelných vozidel zákazníky, podobně jako to plánuje Uber. A i když nejsou známé oficiální informace, fungovat by měla ze začátku pravděpodobně v oblasti severní Kalifornie.

STORM electric motorcycle

Přečtěte si takéStudenti vytvořili elektromotorku, která má stejný dojezd jako Tesla Model SStudenti vytvořili elektromotorku, která má stejný dojezd jako Tesla Model S

Vedení společnosti navíc potvrdilo, že v rámci dlouhodobého testování se přišlo na to, že autonomní vozidla dokáží díky lepší predikci nehod zachránit přibližně 33 tisíc lidí ročně, informoval Bloomberg. Boj to bude tedy bezpochyby zajímavý a průběh příštího roku ukáže, který z rivalů si udrží svojí dominantní pozici na miliardovém trhu.

Foto: Google Press

Diskuze (0)

Novinka

Anonym