Bablic: aplikace, která okamžitě přeloží váš web do jiných jazyků

Michal PtáčekMichal Ptáček

bablic-h
0Zobrazit komentáře

Pokud jste nějaký vlastní web překládali do více jazyků, pravděpodobně víte, jak otravná a finančně nákladná práce to je. Tradiční postup je totiž takový, že si najmete překladatele, který vám vaši originální verzi přeloží do požadovaného jazyka a tento postup opakujete stále dokola, nemluvě o tom, že je potřeba neustále myslet na aktualizace v případě, že dojde v originální verzi webu k nějaké změně.

Vhodné řešení pro tento problém nabízí například služba Bablic, která vám po jednoduché registraci vaši stránku takřka real-time přeloží a navíc dovolí následně díky implementovanému editoru editovat jakýkoliv prvek, včetně textů a obrázků. Jakmile jste s výsledkem spokojeni, zkopírujete pouze jednoduchý kód, který vložíte na váš web a o vše ostatní už se služba postará sama.

dodo

Přečtěte si takéMajitel Sazky spouští v ČR kopii populárního SMS donáškového startupu MagicMajitel Sazky spouští v ČR kopii populárního SMS donáškového startupu Magic

Vzhledem k tomu, že se jedná o počítačový překlad, je samozřejmě nutné počítat s tím, že výsledek rozhodně není dokonalý a často se nese ve stylu dobře známého „Google Translate“. Tvůrci služby, která má ale především zjednodušit editaci a zobrazování lokalizovaného obsahu (jednotlivé jazykové verze se zobrazují na základě toho, jaký jazyk má návštěvník vašeho webu nastavený v prohlížeči) nicméně i na toto mysleli, a proto nabízejí možnost klasického lidského překladu, který si kdykoliv přímo z aplikace můžete objednat.

Díky implementaci CDN navíc slibují bleskovou rychlost a to, že kód nebude nijak zpomalovat váš web. V případě překladu do jednoho jazyka je navíc služba úplně zdarma.

czechcrunch

wired

Diskuze (0)

Novinka

Anonym