Apple se potichu přesouvá na nový trh budoucnosti

Michal BenatzkyMichal Benatzky

apple
0Zobrazit komentáře

Apple se potichu přesouvá na trh, ve kterém bude ještě v budoucnosti hodně živo. Už teď na tuto zatím ne moc prozkoumanou půdu proniká Microsoft a Google, kteří se už chlubí reálnými výsledky. Ve fázi plánů a registrování patentů je v současné době Facebook nebo právě Apple.

Řeč je o přístrojích schopných zobrazit takzvanou rozšířenou realitu. Ačkoliv si tento termín oblíbil zejména Microsoft, Apple už začíná na tomto segmentu budoucnosti podnikat první nenápadné krůčky.

68d91e7d-0ec2-45fb-899d-612b546550ea

Přečtěte si takéWindows Holographic je zatím největší peckou, kterou Microsoft za dlouhé roky představilWindows Holographic je zatím největší peckou, kterou Microsoft za dlouhé roky představil

Jablečný gigant totiž nakoupil dva startupy, které právě v této oblasti působily. Jsou jimi Metaio a Faceshift, kdy druhý jmenovaný se specializoval spíše na softwarová řešení nastupující generace zařízení, jelikož umožnuje díky své motion capture technologii vytvářet animované avatary, které zvládají s velkou přesností napodobovat grimasy člověka před snímacím zařízením.

Apple si navíc nechal nedávno patentovat přístroj, který přímo zúročuje výše popsané záměry. Tajemný projektor by totiž dokázal do prostoru promítat libovolné předměty.  Vzhledem k tomu, že známe pouze jeden nákres, nemůžeme ale zatím o „iProjectoru“ soudit více.

apple-augmented-reality-patent

V této oblasti ale každopádně nezaostává jeden z největších konkurentů Applu: Microsoft, protože jeho Hololens jsou už s lehkou nadsázkou téměř přepraveny na expedici k zákazníkům. Brýle, které dokáží do reality promítnout téměř cokoliv by totiž, jak už jsme vás minule informovali, měly na pulty obchodů vyrazit už příští rok.

Jinak k tomuto oboru s netušenými možnostmi přistupuje Google. Ten totiž skrze svou společnost Magic Leap udajně pracuje na podobném zařízení, na rozdíl od konkurence by ale mělo více spolupracovat s Android telefony.

faceshift-2
Faceshift
68d91e7d-0ec2-45fb-899d-612b546550ea-850x468
Windows Holographic

Diskuze (0)

Novinka

Anonym