Vyhlášené italské studio, stojící za designem Ferrari, ukázalo nový koncept pro české traktory

zetor
0Zobrazit komentáře

Není nic tak klasického mezi zemědělskými vozy, jako traktory z brněnské továrny Zetor, která vznikla již v roce 1946 a která jich prodá přes 4000 ročně se souhrnným obratem za všechny stroje přesahujícím 3,5 miliardy korun. Po dlouhé stagnaci ve vizuální komunikaci značky se kromě teprve pár let starého redesignu webu a identity, dočkají zásadní změny i nové traktory.

A že to nebude obyčejný design napovídá už fakt, že se ho ujalo jedno z nejkvalitnějších designových studií na světě – italská Pininfarina, která stojí za koncepty pro drahé jachty nebo luxusní vozy Ferrari a Alfa Romeo. Nové změny by se měly týkat rozšíření produktové řady a pravděpodobně i osvěžení staršího arzenálu, který momentálně obsahuje 4 typy traktorů, rozdělených podle výkonu od 50 do 200 koní.

homeawaytop

Přečtěte si takéExpedia za 3,9 miliardy dolarů kupuje klíčového konkurenta AirbnbExpedia za 3,9 miliardy dolarů kupuje klíčového konkurenta Airbnb

Podle serveru E15 letos zaznamenal Zetor zisk ve výši 275,3 milionů korun, což je o pětinu méně, než v minulém roce. I tak ale plánuje firma proinvestovat v příštím roce takřka 3/4 celkové částky do rozvoje a vývoje nových modelů, k čemuž by jí mělo pomoci mírně přes 700 zaměstnanců.

zetor3
zetor2
zetor4

Foto: Zetor

Diskuze (0)

Novinka

Anonym