Tenhle vzdělávací startup vás udělá chytřejšími už za 8 hodin

Michal BenatzkyMichal Benatzky

macat
0Zobrazit komentáře

Vzdělávací startup Macat si dal za cíl učinit nás díky rozvoji kritického myšlení chytřejšími za pouhých 8 hodin. Nyní získal k tomuto záměru investici ve výši 30 milionů dolarů (cca 746 milionů korun), které by měly pomoci uvést do ostrého provozu jeho online vzdělávací platformu, která v současnosti prochází beta testováním.

Macat není samozřejmě první počin, který se snaží v oboru vzdělávání prorazit, většina jeho předchůdců však zatím tvrdě narazila. CEO firmy Macat Hassan Abdou, však tvrdí, že jeho myšlenka je odlišná a proto má šanci uspět. V současné době se totiž můžete setkat se dvěma druhy online kurzů, první, mnohem náročnější poskytují renomované univerzity jako například MIT nebo Harvard a druhé, snadněji získatelné kurzy pak nabízejí vzdělávací společnosti jako třeba Khan Academy. Abdou tvrdí, že našel mezeru, která poskytuje prostor pro ideální úroveň vzdělávání.

elon

Přečtěte si takéCzechCrunch jede na největší tech konferenci na světě. Ukáže se CEO Slacku, Stripe nebo TinderuCzechCrunch jede na největší tech konferenci na světě. Ukáže se CEO Slacku, Stripe nebo Tinderu

Způsob je přitom poměrně prostý. Firma si vybrala ty nejvýznamnější historické knihy, které spolu s myšlenkami nejvýraznějších myslitelů přeloží do srozumitelné a zábavné formy tým 600 kandidátů na doktorát. Tento koncept má nejen vzdělávat, ale také, jak už bylo řečeno, podporovat kritické přemyšlení.

Podle serveru Business Insider má už Macat hotových 75 takovýchto textů a do poloviny roku 2016 jich má plánu sestavit celkem 200. Tato metoda výuky byla dokonce posvěcena i univerzitou Cambridge, navíc výzkumy, která tato věhlasná univerzita provedla dokázaly, že vzdělávací metody vyvinuté firmou Macat opravdu dokáží zlepšit člověka v myšlení už za 8 hodin.

macat2

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym