Tenhle startup na Kickstarteru boduje se zařízením, které umí ovládat PC nebo mobil gesty

gest
0Zobrazit komentáře

Klávesnice a myš pro většinu běžných úkonů dnes ani nejsou potřeba – mezi populárními zařízeními pro práci se začínají rozmáhat dotykové obrazovky, tablety nebo i mobilní telefony, na kterých lze vyřídit potřebnou administrativu nebo dokonce něco naprogramovat. Projekt s názvem Gest to posouvá na ještě vyšší úroveň.

Jde o speciální zařízení, které si navlečete přes prsty do dlaně a díky speciálním senzorům můžete „virtuálně“ psát na klávesnici nebo ovládat celý počítač či mobilní zařízení gesty. Gestem dvou prstů se jde pohybovat mezi aplikacemi, otočením v dlani scrollovat v prohlížeči nebo programu a otáčet objekty ve 3D programu sevřením dlaně a rotací ruky. Pokud by vám z nějakého důvodu nevyhovovala předvolená gesta, můžete si vytvořit vlastní.

hip

Přečtěte si takéSiri od Applu a Cortana od Microsoftu mají novou a vážnou konkurenciSiri od Applu a Cortana od Microsoftu mají novou a vážnou konkurenci

Gest vybral na Kickstarteru již přes 104 tisíc dolarů, tedy zhruba 2,55 milionů korun, s původním cílem 100 tisíc dolarů. Nejlevnější zařízení bylo pak k dispozici za 99 dolarů, které se vyprodalo během několika málo hodin – nyní lze nakupovat nejdostupnější variantu za 149 dolarů, tedy přibližně 3665 Kč.

gest2

První zákazníci budou mít pilotní kousky v ruce až v listopadu příštího roku a retailová cena bude pravděpodobně o několik desítek dolarů vyšší. Gest bude samozřejmě vhodnější spíše pro profesionálnější skupinu uživatelů, než běžného spotřebitele, ale s podobnou technologií se může v budoucnu dostat na trh i mezi masy.

Foto: Gest

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym