Tenhle spoluzakladatel Facebooku věnoval v přepočtu 253 milionů Kč na revoluční léčbu cukrovky

Michal PtáčekMichal Ptáček

sean
0Zobrazit komentáře

Jeden z nejznámějších internetových podnikatelů a miliardářů Sean Parker, který spoluzaložil hudební aplikaci Napster a především sociální síť Facebook (ve filmu The Social Network Parkera ztvárnil herec a zpěvák Justin Timberlake), je znám pro svoji zálibu v podporování různých výzkumů a nadací. A potvrdil to i tentokrát.

Tenhle chlapík, jehož jmění se odhaduje na 3 miliardy amerických dolarů, totiž právě věnoval 10 milionů dolarů (v přepočtu přibližně 253 milionů korun!) na výzkum cukrovku 1.typu. Příjemcem finančního daru je pak doktor Jeff Bluestone a jeho tým, kteří se na kalifornské univerzitě v San Franciscu snaží najít fungující typ léčby za pomoci geneticky modifikovaných buněk.

websummit3

Přečtěte si takéPodrobná reportáž z Web Summitu, největší tech konference na světě – 1. částPodrobná reportáž z Web Summitu, největší tech konference na světě – 1. část

„Ještě před 10 lety se toto vše zdálo jak totální science fiction. Nyní jsme však díky využívání genetiky, buněčné terapie a lepšímu chápání imunitního systému, v tomto směru na vrcholu revoluce“, řekl Parker

V případě Seana Parkera jinak rozhodně nejde o jediný finanční dar, který je využit na podobné účely. Například nedávno věnoval 4,5 milionů dolarů na výzkum malárie, no a samozřejmě nesmíme zapomenout na jeho vlastní nadaci: Parker Foundation, do které sám vložil neuvěřitelných 600 milionů dolarů.

foto: Sean Parker

Diskuze (0)

Novinka

Anonym