Tahle módní dýchací rouška vybrala na Kickstarteru za pár hodin přes půl milionu Kč

Michal PtáčekMichal Ptáček

0_FreshAir_3
0Zobrazit komentáře

Znečištěné ovzduší je problém, který trápí stále více míst po celé zeměkouli. Proto si například v Číně, kde je tato situace pravděpodobně nejvážnější, v posledních letech získaly velkou popularitu dýchací roušky, které nositelům od všudepřítomného smogu a ostatních škodlivin mají alespoň trochu ulevit.

Nejen na ně nyní cílí nový švédský startup Airinum, které dýchací roušky obohacuje o stylový švédský design, kvalitní materiály a především výměnné filtry, které jsou šetrné k životnímu prostředí a podle tvůrců díky použití karbonu a speciálním mikrovláknům odfiltrují až 99% všech škodlivých částic a bakterií.

0_FreshAir_4

Obrovský úspěch na Kickstarteru

Airinum momentálně prochází kampaní na Kickstarteru, ve kterém za pouhých pár hodin získalo už 20,762 euro, v přepočtu asi 561 tisíc korun, s tím, že do konce kampaně schází stále 31 dní. Je tak jasné, že celý projekt, který má ambice stát se regulerním městským doplňkem zaujal a minimálně z pohledu získaných financí se dočká velkého úspěchu.

Roušku, která se bude dodávat ve 4 velikostech a několika designových variantách, si za 25 euro můžete předobjednat na Kickstarteru. První kusy se pak k zákazníklm budou doručovat v únoru 2016.

map
Kvalita ovzduší ve světě

filter

filtr

0_FreshAir_1

0_FreshAir_2

0_FreshAir_5

0_FreshAir_7
Tvůrci projektu: Johannes Herrmann, Alexander Hjertström, Mehdi Rejraji a Fredrik Kempe.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym