Populární seznamovací aplikace míří na burzu. A bude to jízda!

Michal BenatzkyMichal Benatzky

tinder-2
0Zobrazit komentáře

Společnost Match, která provozuje například populární seznamovací aplikaci Tinder vstupuje v pátek na burzu. Tímto krokem by mohl jeden z nejrozšířenějších seznamovacích nástrojů světa získat až 470 milionů dolarů, v přepočtu asi 11 miliard korun. Celá hodnota společnosti by se po vstupu na burzu pak měla pohybovat kolem 3,36 miliard dolarů.

Match za minulý rok vygeneroval tržby ve výši 888,3 milionů dolarů, což znamená 11% růst oproti předchozímu roku. Čistý zisk se zvýšil ještě více, o 18% na 147,8 milionů dolarů (3,5 miliardy korun.) Kromě Tinderu vlastní skupina Match také další seznamovací nástroje jako PlentyofFish, OkCupid nebo HowAboutWe. Celá společnost poté spadá pod mediální a internetovou skupinu IAC, která vlastní například ask.fm, vimeo.com nebo College Humor.

vojta

Přečtěte si takéVojta Roček z Rockaway o Datafesťáku, zaměřeném na business, data a holky v ITVojta Roček z Rockaway o Datafesťáku, zaměřeném na business, data a holky v IT

Hlavním zdrojem příjmů tohoto seznamovacího gigantu jsou poplatky od koncových uživatelů. Ti si například u populárního Tinderu, který jinak funguje zdarma, mohou za 10 dolarů měsíčně dokoupit prémiový účet, který pak samozřejmě nabízí více možností. Podle údajů společnosti si ve třetím kvartále tohoto roku předplácelo služby výše jmenovaných seznamek zhruba 4,7 milionů lidí.

image
Zakladatel a CEO Tinderu Sean Rad

Foto: Web Summit / Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym