Podle Applu už další generace nebude znát platbu v hotovosti

Michal BenatzkyMichal Benatzky

apple
0Zobrazit komentáře

Je zjevné, že Tim Cook a tím pádem i celý Apple vkládá to svého platebního systému Apple Pay značné naděje. Při nedávné návštěvě Irska, kde se Cook zastavil ohlásit plán Applu vytvořit v této ostrovní zemi 1000 nových pracovních míst, sdělil studentům na dublinské  univerzitě Trinity College, že podle něj nebudou mít příští generace žádnou představu o tom, co je to hotovost.

„Smrt hotovostního placení přijde dříve, než si myslíme, vaše děti nebudou mít žádnou představu o tom, na co ty papírky s mrtvými prezidenty jsou.“ řekl CEO nejhodnotnější značky světa při své přednášce.

V nastávající bezhotovostní době si už Apple pomalu ale jistě buduje své postavení. Už před časem prohlásil letošní rok rokem Apple Pay, a to zejména díky stabilnímu růstu, který tato platební služba vykazuje. Ačkoliv podíl hotovostního placení již několik let klesá, stále tvoří nadpoloviční většinu všech provedených plateb.

handy

Přečtěte si takéPopulární úklidový startup nabírá dalších 50 milionů dolarů a míří k miliardové valuaciPopulární úklidový startup nabírá dalších 50 milionů dolarů a míří k miliardové valuaci

Tento trend by ještě mohla urychlit novinka, na které Apple údajně pracuje. Podle informací webu Cult of Mac má totiž tato společnost v plánu povolit platby přes Apple Pay i mezi přáteli, kteří by si tak mezi sebou mohli posílat peníze.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym