Mark Zuckerberg se chystá na 2 měsíce odejít z Facebooku. Důvodem je mateřská dovolená

mark_priscilla
0Zobrazit komentáře

Facebook přijde na dva měsíce o svého hlavního zakladatele a CEO, Marka Zuckerberga, který se chystá společně se svou ženou odejít na mateřskou dovolenou, spojenou s narozením jejich prvního potomka. Mark bere právě tenhle krok velmi vážně. Jak už se totiž vyjádřil na svém profilu – přítomnost obou rodičů v prvních měsících po narození je pro zdravý vývoj dítěte jedna z klíčových priorit.

Mark ale nedělá nic, co by nemohli „normální“ zaměstnanci v rámci USA. Každý z nich má totiž po narození dítěte právo až na 4 měsíce placené „dovolené“, i když většinou vybrané postupně a ne najednou. Vedení teď už jen doufá, že to nijak neovlivní běžný chod firmy, protože je to vlastně poprvé od založení firmy, co si Zuckerberg bere tak dlouhé volno.

fbfundraise

Přečtěte si takéTahle novinka od Facebooku by mohla, v případě úspěchu, zlikvidovat crowdfunding serveryTahle novinka od Facebooku by mohla, v případě úspěchu, zlikvidovat crowdfunding servery

Mimo to se snaží se svojí ženou, Priscillou Chan, o rozvoj své charitativní organizace, která pravidelně přispívá na nejrůznější věci – spojené především s podporou školství, zdravotnictví a rozvoje internetu do rozvojových oblastí. To poslední zároveň souvisí se snahou Facebooku šířit signál internetu prostřednictvím speciálních letadel, jak jsme zmiňovali v reportu z konference Web Summit.

Jejich poslední podpora ve výši 20 milionů dolarů putovala do Education Super Highway, což je iniciativa za zpřístupnění internetu a technologií ve školách, které stále využívají starý systém. To by mělo dětem pomoci k výuce přes moderní technologie a personalizaci výuky pro každého žáka.

Priscilla and I are starting to get ready for our daughter’s arrival. We’ve been picking out our favorite childhood…

Posted by Mark Zuckerberg on Friday, November 20, 2015

 

Foto: Zuckerberg San Francisco General

Diskuze (0)

Novinka

Anonym