Létající drony nám první zboží doručí už v roce 2017!

google
0Zobrazit komentáře

Doručování zboží zákazníkům prostřednictvím létajících dronů, je v posledních měsících velmi žhavým tématem a je téměř jisté, že se už brzy v tomto směru dočkáme souboje mezi technologickými giganty typu Amazon, Walmart nebo Google.

Obzvlášť poslední jmenovaný má v tomto směru velké ambice, jelikož se svým projektem s názvem Project Wing, plánuje podle Reuters zamířit do ostrého provozu už za necelé dva roky.

„Našim cílem  je mít v tomto směru plně fungující byznys už v roce 2017“, prozradil na právě probíhající konferenci ve Washingtonu šéf celého projektu, David Vos.

google-1

Přečtěte si také23letý vývojář Googlu nechtěl utrácet za bydlení v San Franciscu. Žije proto v tomto náklaďáku23letý vývojář Googlu nechtěl utrácet za bydlení v San Franciscu. Žije proto v tomto náklaďáku

V souvislosti s tímto plánem Google (respektive Alphabet) aktuálně jedná s federálním úřadem pro letectví, jehož součástí by mělo být vytvoření speciálního dopravního prostoru do výšky 152 metrů, který by se využíval právě pro tyto potřeby.

Než se tak stane, můžete se zatím podívat na zhruba rok starý test jednoho z létajících prototypů Googlu v australském Queenslandu.

foto: Google

Diskuze (0)

Novinka

Anonym