Jednoduchý graf ukazuje, jak se v průběhu let vyvíjely prodeje iPhonů a jaký má Apple podíl na trhu

Michal BenatzkyMichal Benatzky

apple-1
0Zobrazit komentáře

Jony Ive, který stojí za podobou téměř všeho, co se dnes pod značkou nakousnutého jablka vyrábí, o jednom ze svých výtvorů s oblibou říká, že iPhone, je věc, kterou ve svém životě používáte zdaleka nejvíce. Kdo iPhone vlastní, určitě toto tvrzení potvrdí. Zajímavý graf nám ale ukazuje, jak uživatelská základna tohoto oblíbeného přístroje rostla v průběhu let.

Konkrétně, jak se prodeje iPhonů z hodnoty 1,36 milionů v roce 2007 vyšplhaly až na současných 231 milionů prodaných kusů za letošní rok. Zajímavé srovnání nabízí také pohled na prodeje iPhonu 5 v roce 2012, tedy v době, když už iPhone nebyl žádná žhavá novinka, ale šlo o nesmírně populární zařízení. Přesto prodeje v této době dosahovaly pouhé poloviny dnešních hodnot.

bb

Přečtěte si takéV Praze za několik dní odstartuje další food delivery projekt. Tentokrát pro bagetyV Praze za několik dní odstartuje další food delivery projekt. Tentokrát pro bagety

Další zpráva, tentokrát zveřejněná finanční skupinou prostřednictvím AppleInsider, pro změnu prozradila, že Apple ukusuje z veškerých zisků na trhu chytrých mobilních telefonů celých 94% zisků a to při pouhém 15 procentním tržním podílu. Zůstává tak otázkou, proč se mu daří, oproti konkurenci, která už ho dohání cenou, stále držet tak vysokou marži.

img_0184

Zdroj: iNotesYou

14965-10909-CanaccordGenuitySmartphoneprofitshare-l

Zdroj: Canaccord Genuity

Diskuze (0)

Novinka

Anonym