Investiční skupina Miton vkládá peníze do českého nanotechnologického projektu

miton2
0Zobrazit komentáře

Původem malá firmička z Jablonce nad Nisou, která se věnuje pečlivě plánovaným investicím převážně do českých projektů, nedávno na pomoc přibrala nového partnera, Václava Štrupla, zakladatele e-shopu Bonami.cz. Kromě několika investic v rámci již vlastněných projektů si nyní Miton pojistil minoritní podíl v nové oblasti – nanotechnologiích.

Neznámou částkou přispěl do českého společnosti IQ Structures, která díky 20 letem zkušeností vyvíjí unikátní nano a mikrostruktury. Přesněji vytváří nové struktury na povrchu a uvnitř materiálů, které pomáhají k dotvoření zcela unikátních produktů směřujících na trh.

strp

Přečtěte si takéVáclav Štrupl z Bonami: „letos bychom měli dosáhnout na 200 milionů korun“Václav Štrupl z Bonami: „letos bychom měli dosáhnout na 200 milionů korun“

Mezi nejzásadnější projekty pod IQ Structures patří například speciální holografické nálepky, které zajistí bezpečnost dokumentů a zboží před paděláním a sledují jejich pohyb. Podle dostupných informací ale stále vytváří většinu produktů spíše na míru zákazníkům. Business, který zabraňuje nelegálnímu prodeji padělků, má před sebou ale ještě hodně možností.

„Díky nejmodernějším technologiím dokáže tým IQ Structures i běžné věci proměnit ve skutečně chytré a přidat jim tím nové, praktické vlastnosti. Řada jejich produktů má velkou šanci na globální rozšíření. Věříme, že i naše vzájemná spolupráce bude na všech úrovních sílit,“

dodává Milan Zemánek, jeden z partnerů investiční skupiny Miton. Ta si pojistila podíl v IQS především proto, aby využila některé technologie ve svých stávajících projektech – s ohledem na bezpečnost a rychlost logistiky. V kapse už tak má aktiva s hodnotou přes 1 miliardu korun a stovky milionů korun k dispozici na další investice.

iqs

Diskuze (0)

Novinka

Anonym