Díky této novince si koupíte auto stejným způsobem, jako třeba nápoj z automatu

Nashville_Vending_Machine_6.0
0Zobrazit komentáře

Taky milujete ten pocit, když můžete jen jít v rychlosti k automatu, vložit do něj kartu nebo mince a během pár sekund mít v ruce nápoj? Co kdyby bylo něco takového k dispozici i pro automobily? Automobilový prodejce Carvana si dal tu práci a vymyslel způsob, kterým si můžete pořídit auto úplně bez osobní komunikace s prodejcem.

Během méně než 20 minut vyplníte potřebné informace, které jsou třeba i u klasického prodejce – druh financování, záruka, podpis smlouvy apod. a pokud je vše v pořádku, posledním krokem je už jen výběr, zda chcete auto vyzvednout osobně nebo si ho nechat doručit. Carvana pro osobní odběr ovšem nasadila laťku tak vysoko, že doručit ho až domů chce jen málokdo.

coffee-apple-iphone-desk

Přečtěte si takéHackeři se nabourali do iOS 9 a dostali za to odměnu v přepočtu 24 milionů korunHackeři se nabourali do iOS 9 a dostali za to odměnu v přepočtu 24 milionů korun

Postavila totiž 5 pater vysokou budovu, která funguje na principu automatu na nápoje. Zákazník hodí do automatu speciální zvětšenou minci, která aktivuje rameno robota a doručí mu auto až pod nos. Zákazník si ho pak může vklidu prohlédnout, případně i nachvilku vyzkoušet sednout dovnitř, a až po tomto procesu odjíždí z parkoviště a jsou mu strženy peníze za nákup. Dokonce může auto bez udání důvodu do 7 dní vrátit.

Na první pohled to vypadá, že Carvana kvůli jedné takové budově v Nashville utratila majlant a návratnost nebude tak příznivá, jak předpokládá. Jenže je třeba brát v potaz, že na místě není potřeba prakticky žádných zaměstnanců, stačí méně prostoru k pronájmu a méně aut k dispozici. To pro ně ve výsledku znamená, že mohou dokonce prodávat auta až o 2000 dolarů levněji, než konkurence, informuje TheVerge.

A aby Ernie Garcia, CEO Carvana, přidal opravdovou třešničku na dortu – nabízí zákazníkům 200 dolarový kredit na to, aby si mohli na místo doletět a celou věc si na vlastní oči vyzkoušet, což je pro něj ve výsledku levnější, než když auto doručuje až na místo.

Nashville_Vending_Machine_7.0
Nashville_Vending_Machine_Rendering.0

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym