Čínský e-commerce gigant Alibaba vygeneroval při prodejním svátku 125 miliard korun během 90 minut

001aa0ba3c1615ce58e301
0Zobrazit komentáře

Zrovna dnes probíhá ve světě jeden z pravděpodobně největších prodejních dnů v e-commerce světě a jeho dominantním trhem je pochopitelně Čína. Po celých 24 hodin od první minuty 11. listopadu jsou k dispozici speciální slevy, které jsou určené především pro lidi, kteří nemají žádného partnera – událost dostala název „Singles Day“ a v rámci obrovského, čtyřhodinového ceremoniálu zahájení se připojilo i několik známých tváří.

Na pódiu se tak s šéfem Alibaby, Jackem Ma, objevil například Daniel Craig, představitel Jamese Bonda, nebo Kevin Spacey, prostřednictvím speciálního pozdravu v motivu seriálu House of Cards, což je naopak největší pecka z dílny Netflixu. A jen po prvních 90 minutách se povedlo Alibabě vygenerovat přes 5 miliard dolarů, tedy zhruba 125,7 miliard korun!

Giant Google Android statue with puppy and cupcake

Přečtěte si takéGoogle chystá zcela novou podobu Androidu, která brzo ovládne celou vaší domácnostGoogle chystá zcela novou podobu Androidu, která brzo ovládne celou vaší domácnost

Zajímavé je, že 74% nákupů šlo přes mobilní zařízení, což ukazuje na trend, kterým se bude e-commerce v příštích několika letech ubírat. Minulý rok takto Alibaba vytvořila obrat celkem 9,34 miliard dolarů a předpokládá se, že by tento rok mohla dosáhnout až na více než 13,7 miliard dolarů. Jen pro srovnání – v USA nákupy z Cyber Monday a Black Friday přesáhly pouze 6,56 miliard dolarů, informuje Bloomberg.

A i když jste o tomhle „prodejním svátku“ ještě pravděpodobně neslyšeli, v dalších letech bude ještě zásadnějším než nyní, protože čínský trh roste do neuvěřitelných rozměrů. Jestli se ale něčeho obdobného dočkáme i u nás, to je ve hvězdách.

Foto: China Daily

Diskuze (0)

Novinka

Anonym