BucksForTime: nový český projekt, který vám umožní vytvářet placené dotazníky

Michal PtáčekMichal Ptáček

bucks-j

Vyplňování internetových dotazníků a průzkumů, může být občas pěkná otrava, zvlášť když se na uživatele tyto věci při návštěvě webových stránek často valí pomalu ze všech stran. Pro provozovatele webů se však často jedná o velmi cenné zdroje dat, který jim umožní získat užitečnou zpětnou vazbu a následně na základě ní vylepšit svůj produkt.

Řešení, jak v tomto směru spojit příjemné s užitečným, se proto snažili vymyslet tvůrci nového českého startupu BucksForTime, kteří spustili platformu pro tvorbu placených dotazníků, jež na jedné straně umožnuje například provozovatelům takový libovolný placený dotazník (Quest) vytvořit a uživatele na druhé straně finanční odměnou motivovat k jejich vyplnění a následně pak například k detailnímu prozkoumání vašeho produktu a získání zpětné vazby nebo nových kontaktů.

handy

Přečtěte si takéPopulární úklidový startup nabírá dalších 50 milionů dolarů a míří k miliardové valuaciPopulární úklidový startup nabírá dalších 50 milionů dolarů a míří k miliardové valuaci

Zajímavostí pak je, že odměna není vyplácena v korunách nebo dolarech, nýbrž v bitcoinech a její velikost samozřejmě určují plně libovolně tvůrci dotazníku. Pro ty je zároveň připravena jednoduchá administrace, umožnující dotazníky, jež jsou automaticky přizpůsobeny i pro zobrazení na tabletech a mobilech, jednoduše vytvořit a následně sledovat výsledky a průběh jednotlivých kampaní.

“V první řadě musím říct, že jsem velký fanoušek této famózní technologie. Také si myslím, že pro takovéto mikro platby je vhodnější, než ostatní varianty. Poplatky za transakci jsou zanedbatelné a zřízení účtu (bitcoinové peněženky) je nesrovnatelně jednodušší, než bankovního nebo PayPal účtu. Navíc nechceme zůstávat pouze v ČR a celosvětově je Bitcoin určitě nejjednodušší možnost, jak poslat hodnotu. Nicméně další platební metody (PayPal, kreditní karta) i klasické měny (koruna, euro, dolar) přidat chceme”, říká zakladatel projektu Daniel Šimko

Co se odměny pro uživatele týče, ta je pak vyplácena v pravidelných týdenních intervalech.

Projekt můžete vyzkoušete ZDE.

questy

kampan