Brněnskou investiční skupinu Y Soft Ventures posiluje známý ekonom Aleš Michl

Michal PtáčekMichal Ptáček

ales-michl
0Zobrazit komentáře

Investiční skupina Y Soft Ventures, spadající pod brněnskou technologickou firmu Y Soft, hlásí hodně zajímavou posilu. Do její správní rady totiž míří známý ekonom Aleš Michl (dříve Raiffeisenbank CZ), který se na své nové pozici bude věnovat budování vztahů s novými investory, kteří budou do této skupiny investující především do projektů z oblasti internetu věcí, korporátních řešení a chytrých technologií, vstupovat.

10487346_269008793291732_7975691700478750626_n

Přečtěte si takéExkluzivně: Y Soft investuje 65 milionů Kč do českého výrobce 3D tiskáren be3DExkluzivně: Y Soft investuje 65 milionů Kč do českého výrobce 3D tiskáren be3D

Vize Y Soft Ventures je tak časem vytvořit v rámci České republiky komunitu investorů a společností poskytujících investiční kapitál…

“Cílem Y Soft Ventures je v budoucnu disponovat ze 70 % kapitálem externích investorů,” říká Václav Muchna, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti Y Soft. “ S naší mezinárodní zkušeností by byla ostuda, kdybychom nenabídli naše poznatky a zdroje slibným mladým společnostem z Česka, střední a východní Evropy,” dodává Muchna.”

Aleš Michl k tomu dodává…

“Typická otázka pro budoucí investory je “Kam mám investovat?”, protože tradiční konzervativní investice většinou nepřinášejí dobrou návratnost vloženého kapitálu. Naproti tomu start-upy mohou vypadat jako vyšší risk, ale představují zajímavou alternativu s daleko vyšší návratností investic.”

Diskuze (0)

Novinka

Anonym