Airbnb raisuje více než 100 milionů dolarů a blíží se k miliardové hranici příjmů

airbnb-cat
0Zobrazit komentáře

Airbnb, jeden z největších rezervačních portálů na ubytování, které je zprostředkované přímo mezi lidmi, tak nějak v poslední vypadá, že přešlapuje na místě a neví kam dál. V pozadí se totiž dějí zásadní změny struktury, podmínek pronájmů, které jsou spojené i s legislativními problémy (daň z obsazenosti, rostoucí problémy s hosty, krize s ubytováním v San Franciscu…), ale i přesto se mu daří růst a hájit svojí pozici třetího nejhodnotnějšího startupu.

Valuace Airbnb totiž momentálně dosahuje zhruba 25,5 miliardy dolarů, což je v přepočtu přes 648,5 miliard korun, čehož se podařilo dosáhnout investicemi ve výši 2,3 miliard dolarů. K této částce by se nově mělo zařadit ještě více než 100 milionů dolarů, které se chystá Airbnb nabrat v aktuálním investičním kole. S hodnotou startupu to ale nepohne.

homeawaytop

Přečtěte si takéExpedia za 3,9 miliardy dolarů kupuje klíčového konkurenta AirbnbExpedia za 3,9 miliardy dolarů kupuje klíčového konkurenta Airbnb

Tento rok se s příjmy ve výši 900 milionů dolarů Airbnb přiblížilo milníku miliardy, kterého se snaží již několik let dosáhnout. Jen ve třetím čtvrtletí tohoto roku se mu podařilo vytvořit obrat 340 milionů dolarů s celkovými rezervacemi ve výši 2,2 miliard dolarů. Jde tedy vidět, že i přes náklady na všech stranách a několik problémů, Airbnb stále roste – zisk ovšem podle Wall Street Journal neočekává až do roku 2017.

Kromě zmíněných legislativních potíží bojuje Airbnb také s konkurencí. Nedávno si proti němu za 3,9 miliard dolarů pojistila jeho největší konkurence, Expedia, server HomeAway.com, který se snaží nabízet velmi slušnou alternativu ubytování.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym