Tenhle chlapík dokázal prodat startup za 950 milionů dolarů. Teď získal 85 milionů dolarů na další

Michal PtáčekMichal Ptáček

payne071515
0Zobrazit komentáře

O Američanovi Joe Paynemu jste pravděpodobně ještě neslyšeli. A je to škoda, jelikož tenhle člověk má nepochybně čich na úspěšný byznys, což ve svém životě potvrdil už několikrát. Payne stál totiž například před lety jako CEO u rozjezdu marketingového startup Eloqua, který zaznamenal obrovský růst, když v průběhu šesti let z 10 milionů dolarů na tržbách vyrostl na vynikajicích 125 milionů dolarů ročně.

Prodej za astronomických 950 milionů dolarů

To samozřejmě neuniklo ani největším hráčům na trhu a tak se jednoho dne stalo, že společnosti v roce 2013 přistála na stole neodolatelná nabídka od technologického giganta Oracle, který nabídl za odkoupení 950 milionů dolarů, v přepočtu tedy zhruba 22 miliard korun. K prodeji nakonec došlo, díky čemuž Payne firmu opustil a následně se rozhodl si dát od byznysu menší pauzu.

tomas

Přečtěte si takéDetailní představení českého projektu Angee, který chce ovládnout trh s chytrými domácími zařízenímiDetailní představení českého projektu Angee, který chce ovládnout trh s chytrými domácími zařízeními

Nová investice

Vydržel to až do července tohoto roku, kdy se z něj stal CEO další technologické firmy: Code42, která umožňuje firmám vzdáleně zálohovat a obnovovat soubory v cloudu. No a první výsledky na sebe nenechaly velmi dlouho čekat, jelikož talentovaný podnikatel jak informuje Business Insider, právě uzavřel investiční kolo, ve kterém od investorů z fondů JMI Equity a NEA získal pro firmu investici ve výši 85 milionů dolarů (cca 2 miliardy korun).

37 tisíc firemních klientů z celého světa

Investoři samozřejmě v tomto případě moc dobře ví, co dělají. Společnosti Code42, která funguje stabilně od roku 2001 se totiž jednak každé tři roky daří zdvojnásobovat recurring/opakující se příjmy, které se aktuálně pohybují okolo 65 milionů dolarů ročně a jednak její technologie používá okolo 37 tisíc firem z celého světa.

banner

foto: Code42

Diskuze (0)

Novinka

Anonym