Takhle vypadá interiér nového elektromobilu od Porsche, který chce konkurovat Tesle (video)

Michal PtáčekMichal Ptáček

porsche
0Zobrazit komentáře

Je tomu necelý měsíc, co Porsche představilo koncept svého čtyřmístného elektromobilu s názvem Porsche Mission E, který by měl na trh přijít nejpozději do pěti let a konkurovat například dnes už zajetým elektromobilům od Tesly nebo BMW.

Jak už jsme vás minule informovali, Porsche Mission E by mělo mít čtyři sedadla, pohon všech kol a 2 motory s celkovým výkonem 600 koní, s tím, že pro zrychlení z 0 na 100 bude potřebovat 3.5 vteřiny. A to nejlepší? Doba pro 80% dobití baterie by neměla překročit 15 minut (na jedno 100% nabití Porsche Mission E urazí vzdálenost 498 km).

porsche-1

Přečtěte si takéPorsche představilo nadupanou konkurenci pro elektromobil Tesla Model SPorsche představilo nadupanou konkurenci pro elektromobil Tesla Model S

Zveřejnění těchto informací před pár týdny logicky vzbudilo obrovský zájem nejen mezi fanoušky značky, kteří prahli po dalších informacích. A tak se Porsche rozhodlo zveřejnit video zachycující koncept interiéru tohoto očekávaného elektromobilu.

Na něm si můžeme všimnout například holografického displeje, který řidiči pomocí gest umožní elektromobil ovládat, středové dotykové konzole pro ovládání hudby a klimatizace nebo faktu, že Porsche Mission E nemá žádná zpětná zrcátka. V Porsche se totiž místo nich rozhodli zabudovat po stranách vozu kamery, které následně přenášejí okolní obraz řidiči přímo na čelním skle.

porsche-4

foto: Porsche

Diskuze (0)

Novinka

Anonym