Tahle nová zaměstnankyně Microsoftu si za rok vydělá v přepočtu 346 milionů Kč

Michal PtáčekMichal Ptáček

peg
0Zobrazit komentáře

Američanka Peggy Johnson není ve světě technologií žádným nováčkem. Dlouhých 24 let totiž pracovala ve známé technologické společnosti Qualcomm, sídlící v kalifornském San Diegu. Tu ale loni v září opustila kvůli nové výzvě v Microsoftu, kde o ni velmi stál relativně nedávno zvolený CEO společnosti Satya Nadella, který si připravil nabídku, jenž se zřejmě nedala odmítnout.

Kromě faktu, že Microsoft v poslední době představuje stále zajímavější produkty (viz například Surface Book), byl totiž zcela určitě velkým rozhodovacím faktorem i plat. Peggy Johnson, která v Microsoftu působí na pozici víceprezidentky pro business development, si totiž za fiskální rok 2015 přijde na 14,53 milionů dolarů, v přepočtu tedy zhruba 346 milionů Kč (část v akciích, část v hotovosti), s tím, že zhruba polovinu této částky: 7,8 milionů dolarů tvoří bonus, který Peggy Johnson získala díky tomu, že se k Microsoftu přidala.

main

Přečtěte si také23letý Youtuber si v Hollywoodu koupil tenhle luxusní dům za 4,5 milionů dolarů23letý Youtuber si v Hollywoodu koupil tenhle luxusní dům za 4,5 milionů dolarů

Zajímavé je, že nová posila Microsoftu si tak díky tomutu kroku vydělá zhruba o 2,3 milionů dolarů více, než provozní ředitel firmy: Kevin Turner, který vždy patřil mezi nejlépe placené lidi ve vedení.

foto: Microsoft
zdroj: BI

Diskuze (0)

Novinka

Anonym