Samořiditelné taxíky mohou být brzy realitou. V Japonsku se jeden takový projekt už rodí

Screen Shot 2015-10-04 at 20.56.09
0Zobrazit komentáře

Po vzoru předních západních startupů a společností nezůstává přední asijská metropole: Tokio ve jménu technologií pozadu. Japonsko už dávno přišlo s širším využitím robotů v domácnosti, v hotelech, ve školách nebo v prodejních odděleních, zatím se ale úplně nepodařilo dostat vychytanou technologii i do autonomních vozidel.

To do několika let možná změní společnost Robot Taxi Inc., která si dala za cíl pokročilé experimenty se samořiditelnými vozidly, které budou fungovat pro placený převoz pasažérů, již na počátek příštího roku. Testovat by se mělo začít na přibližně 50 lidech v jižní části japonského hlavního města.

macbook

Přečtěte si takéiPhone 6s je v některých ohledech výkonnější než nový MacbookiPhone 6s je v některých ohledech výkonnější než nový Macbook

Podobnou technologii, která bude schválena na státní úrovni se snaží vyvinout i Google nebo Uber – obě společnosti jsou v tomto ohledu v pokročilém stádiu. Ale tím, že má japonský projekt podporu přímo na nejvyšších místech, může dostat zelenou o několik let dříve – podle všeho již v průběhu roku 2020.

Společnost zároveň podle WSJ říká, že se chce zaměřit i na další mezinárodní trhy, především pak ty, kde je omezená autobusová a vlaková doprava. U Japonců to má smíšené ohlasy, protože jsou jejich taxikáři vnímáni díky husté dopravě jako umělci.

Screen Shot 2015-10-04 at 20.40.32

Diskuze (0)

Novinka

Anonym