Rockaway a Amazon pořádají sérii hackathonů

0Zobrazit komentáře

Česká investiční skupina Rockaway, která stojí za internetovými projekty jako Kolonial.cz, Vivantis, Brand Embassy, Bileto, Storyous nebo BigBrands, se rozhodla uspořádat vlastní sérii hackathonů pro vývojáře, jejímž úkolem bude postavit postavit globální aplikaci na Amazon Web Services.

Účastníci budou v týmech o čtyřech až šesti lidech řešit problémy z oblastí fintech, dopravy nebo e-commerce. K nalezení nejlepšího řešení pak dostanou pouze 30 hodin.

Cílem hackathonů je ukázat potenciál nejnovějších platforem a nástrojů: “Nejsilnější stránkou technologie AWS je jednoduché nastavení, spuštění na dalších trzích a zprovoznění celé služby. Dá se říct, že podtitul by mohl znít globální aplikace snadno a rychle,” řekl Jiří Psota, šéf vývoje v Bileto, který se hackathonů bude účastnit jako mentor. “Vývojáři nemusí mít obavy. Nezáleží na tom, jaký programovací jazyk použijí,” dodal Jiří Psota, CTO Bileto.

„Máme přehled o tom, v jakých oborech je stále nevyužitý potenciál pro nové technologie a současně příležitost vytvořit něco nového. Zadání proto chystáme tak, aby opravdu ukázalo na existující problémy. Budeme vycházet z reálných dat, která nejsou běžně dostupná a na konci očekáváme funkční řešení,“ řekl Vojta Roček, který má v Rockaway na starosti business intelligence

První hackathon proběhne 16. a 17. října v pražském Impact Hubu. Následovat bude Brno (20. a 21. listopadu) a celá šňůra skončí 11. a 12. prosince v Ostravě. Registrační poplatek činí 200
Kč.

Zaregistrovat se můžete ZDE.

rockaway

Diskuze (0)

Novinka

Anonym