Miliardový platební startup od zakladatele Twitteru míří na burzu

jackdorsey

Jack Dorsey, zakladatel Twitteru

0Zobrazit komentáře

Konečně. Jack Dorsey, spoluzakladatel Twitteru a člověk, který dostal prvotní ideu na založení dalšího, dnes miliardového startupu, Square, si musel oddechnout, když se mu konečně podařilo dostat firmu k IPO, tedy veřejné nabídce akcií. Spolu s tím se nám dostávají na oči i finanční zprávy, které ukazují tržby za první polovinu tohoto roku ve výši 560,6 milionů dolarů a ztrátu 77,6 milionů.

Čísla jsou to pozoruhodná, v segmentu, ve kterém se v posledních letech objevila spousta konkurečních služeb, které se snaží ukousnout svůj díl z koláče. I díky neustálému růstu nebude pravděpodobně Square ještě několik let profitabilní, a prý to ani není cílem. Na americké NYSE by se měl již brzy objevit pod označením SQ.

caviar_courier

Přečtěte si takéSquare chce za 100 milionů dolarů koupit food delivery startup Caviar, na jehož vývoji se podíleli i ČešiSquare chce za 100 milionů dolarů koupit food delivery startup Caviar, na jehož vývoji se podíleli i Češi

Podle serveru TechCrunch má Square stále k dispozici přes 197 milionů dolarů v hotovosti a v první polovině roku se mu podařilo zprostředkovat platby v celkové výši 15,9 miliard dolarů, to je zhruba o 5 miliard více, než za stejné období v předchozím roce. Dorsey podle všeho stále vlastní 24,4% procent společnosti, která je ceněna na 6 miliard. Druhý nejzásadnější podíl má investiční společnost Khosla Ventures, která vlastní 17,3%.

square-home

Homepage startupu Square

Square by mohl být zajímavým přírustkem do investičního portfolia, protože to vypadá, že se jeho růst nehodlá potlačovat. Mimochodem při poslední soukromé investici v minulém roce dokázal svým investorům garantovat minimálně 20% návratnost.

Foto: Presskit

 

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym