Apple vykázal nejvyšší zisk ve své historii

Michal BenatzkyMichal Benatzky

apple-1
0Zobrazit komentáře

U Applu už jsme zvyklí na to, že s každým zveřejněním finančních výsledků mohou investoři otevírat šampaňské. Ačkoliv rekordy trhá tato značka v podstatě pravidelně, ten včerejší je ale přece jen trochu výjimečný. Podle oficiálních čísel totiž zisk za fiskální rok 2015 dosáhl astronomické hodnoty 53,4 miliard dolarů, v přepočtu tedy cca 1,3 bilionu korun. Jen pro představu, Apple každý týden inkasoval zisk ve výši zhruba jedné miliardy dolarů.

google-1

Přečtěte si také23letý vývojář Googlu nechtěl utrácet za bydlení v San Franciscu. Žije proto v tomto náklaďáku23letý vývojář Googlu nechtěl utrácet za bydlení v San Franciscu. Žije proto v tomto náklaďáku

Největší zásluhu na tomto výsledku nese iPhone, kterého se jen za poslední čtvrtletí prodalo 48 milionů. O 36% více, než ve stejném období minulý rok. Na těchto prodejích se ale ještě plně neprojevilo představení nového modelu 6s. Ten byl totiž ve sledovaném období prodáván jen pár dní. Apple proto pro nadcházející předvánoční čtvrtletí očekává prodej více něž 70 milionů iPhonů.

Prodeje iPadu naopak klesly o pětinu na svou nejnižší úroveň od roku 2011. Dobře se také podle tiskové zprávy počítačového gigantu prodávaly i chytré hodinky Apple Watch, jejich prodeje ale Apple stále tají. V reakci na tyto výsledky poskočila hodnota akcií o 3%. Vše tedy nasvěčuje tomu, že Apple si udrží svou hodnotu ve výši 750 miliard dolarů.

chart-2

zdroj: BI

Diskuze (0)

Novinka

Anonym