Tahle aplikace dokáže zprostředkovat hlídání kohokoliv, když jde v noci domů

Screen Shot 2015-09-13 at 12.51.37
0Zobrazit komentáře

Děti, ženy, ale i kdokoliv další se může cítit nebezpečně, pokud zrovna v noci musí o samotě procházet ulicemi domů nebo zpátky na kolej. Tenhle problém se snaží vyřešit jednoduchá aplikace od pěti studentů z americké univerzity v Michiganu, která na základě GPS lokace sleduje polohu uživatele a dokáže poslat SMS s odkazem rodičům nebo kamarádům, kteří pak polohu i bez instalace mohou sledovat.

Aplikaci Companion nyní již využívají vyšší desítky tisíc uživatelů a přidaná hodnota kromě mapy spočívá v tom, že se na dálku ověřuje, zda jde sledovaný člověk po správné cestě, jestli neupadl, nenarazil do něj někdo, nezačal běžet nebo mu třeba jen nespadly sluchátka z uší. V opačném případě to totiž aplikace pozná a automaticky se zeptá, zda je vše v pořádku.

applepress

Přečtěte si takéApple ještě nic nepředstavil, ale lidé už přesto čekají před jeho obchodyApple ještě nic nepředstavil, ale lidé už přesto čekají před jeho obchody

Uživatel to musí potvrdit v 15sekundovém intervalu, jinak se rozezní hlasitý alarm, který má upozornit okolí, případně nabídne možnost přímo zavolat policii. Ve spolupráci s desítkami univerzit je navíc k dispozici upozornění bezpečnostní služby daného kampusu, což je vždy rychlejší, než klasická policie.

Nová verze aplikace je k dispozici teprve týden a už se přes ní podařilo zaznamenat na 500 incidentů, informuje IBTimes. K dispozici je pro obě majoritní platformy a její data by měla sloužit ke spolupráci s univerzitami, které budou moci vyklíčovat problémové lokality. A na té straně také probíhá monetizace.

app

Download: iOS | Android

 

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym