Populární přepravní aplikace, kterou Apple koupil za 1 miliardu dolarů, končí

apple
0Zobrazit komentáře

Jsou to přibližně dva roky, co Apple koupil navigační a přepravní aplikaci HopStop, za kterou měl podle dostupných informací zaplatit 1 miliardu dolarů, v přepočtu tedy zhruba 24 miliard korun. Stalo se tak v době, kdy na tomto trhu posilovala i konkurence, to když například Google měsíc předtím koupil za 1,1 miliardy dolarů GPS aplikaci Waze, která do dneška samostatně funguje.

oliver

Přečtěte si takéZakladatel startupu Skypicker, Oliver Dlouhý: Budeme se v průběhu příštího roku připravovat na IPOZakladatel startupu Skypicker, Oliver Dlouhý: Budeme se v průběhu příštího roku připravovat na IPO

To byl ostatně i případ HopStopu, který celé dva roky fungoval nezávisle na Applu, což se však nyní změní, jelikož gigant z Cupertina se rozhodl provoz celého projektu k říjnu tohoto roku ukončit, o čemž informoval prostřednictvím oficiální stránky.

Celá akvizice se ale rozhodně nedá brát jako neúspěch. Je totiž jasné, že Apple z HopStopu v průběhu těchto dvou let vypreparoval spoustu funkcí, které následně implementoval do svého vlastního řešení v podobě Apple Maps.

hopstop

Diskuze (0)

Novinka

Anonym