Glowforge: hybridní 3D tiskárna, která vám doma vyrobí třeba tašku na Macbook

Michal PtáčekMichal Ptáček

printer-4
0Zobrazit komentáře

3D tisk je momentálně jedním z nejžhavějších technologických oborů a dá se říct, že v podstatě neuplyne měsíc, aby nebyla světu představena nějaká převratná 3D tiskárna či funkce. Na většinu z nich pravděpodobně jako bězní uživatelé zapomenete, ovšem to zcela určitě nebude případ této novinky s názvem Glowforge.

grand

Přečtěte si takéPartička studentů vyslala před 2 lety do stratosféry svoji GoPro kameru. Tohle natočilaPartička studentů vyslala před 2 lety do stratosféry svoji GoPro kameru. Tohle natočila

Hybridní tiskárna pro každého

Glowforge totiž zvládá vyřezávat tvary/objekty do materiálů, které do ní vložíte. Konkrétně například do dřeva, plastu nebo kůže, díky čemuž vám umožní vytvořit si doma například koženou tašku na notebook, dřevěný obal na Macbook (během 19 minut kompletně vytisknuto) nebo kompletní konstrukci pro váš létající dron.

Vlastní design třeba ve Photoshopu

A to nejlepší? K nadesignování samotného výtvoru, vám postačí klasický software jako Adobe Photoshop, nebo Illustrator, ve kterých si návrh jednoduše připravíte, s tím, že v případě složitějších 3D objektů zase můžete použít některý z dostupných 3D modelačních nástrojů. Třetí volbou je pak možnost využít jednu z mnoha předem předpřipravených šablon od tvůrců projektu a výtvor si pouze bez práce vytisknout.

Cena začíná na 1 995 dolarech

Relativně přijatelná je vzhledem k tomu, co tiskárna umí, i cena. Glowforge ve standardní verzi je totiž momentálně k dispozici v předobjednávkách za 1 995 dolarů, což je přepočtu cca 48 tisíc Kč.

printer-3 printer

printer-5

foto: Glowforge

Diskuze (0)

Novinka

Anonym