Česká foto appka Fripito mezi světovou startupovou elitou

Michal PtáčekMichal Ptáček

fripito-2
0Zobrazit komentáře

Česká aplikace Fripito fotografa Jana Březiny, ve které najdete cestovatelsko fotografické průvodce po nejrůznějších lokalitách doplněné o praktické tipy, si připsala velmi sympatický úspěch. Podařilo se jí totiž dostat mezi 40 Alpha projektů na konferenci Web Summit v Dublinu, která patří celosvětově k tomu nejlepšímu, co technologická a startupová scéna nabízí.

To každý rok potvrzuje jednak našlapaný program a seznam přednášejících (například Elon Musk, Tony Hawk nebo Drew Houston) a jednak to, že právě v Alpha na Web Summit, které se zaměřuje na startupy v počáteční fázi, se ve svých začátcích proslavilo hned několik dnes miliardových firem jako: Stripe, Uber, Vine nebo Dropbox.

spendee-new

Přečtěte si takéČeská appka Spendee mezi TOP3 na populárním portálu ProductHuntČeská appka Spendee mezi TOP3 na populárním portálu ProductHunt

Při této příležitosti tým okolo Jana Březiny na Web Summitu, který odstartuje 3. listopadu, odprezentuje novou verzi Fripita 2.0, se kterou přijde i seed investiční kolo. Aktuální hodnota Fripita by se jinak na základě již podepsaných investic měla pohybovat okolo 1 milionů dolarů, tedy zhruba 24 milionů Kč.

Fripito jinak nebude jediným českým projektem, který se na WebSummit představí. Objevit by se zde měl například i analytický SaaS software pro e­shopy MonkeyData nebo aplikace Inline Manual.

jan
Zakladatel Fripito, Jan Březina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym