Apple navzdory očekávání v České republice výrazně zdraží nové verze iPhonů

iphone6s
0Zobrazit komentáře

Apple před 2 dny na své již klasické Keynote prezentaci odhalil několik novinek, včetně nejnovější verze iPadu, iPhonů nebo velmi očekávané Apple TV. Jednou z novinek bude také bohužel zvýšení ceny iPhonu 6S a 6S Plus, které se týká Kanady, Austrálie a střední Evropy včetně České republiky.

Důvodem pro navýšení ceny je samozřejmě dolar, který v našich končinách v posledním půlroce postupně posiluje. V minulém roce byla cena základního iPhone 6 se 16GB kapacitou v Německu, Francii nebo Itálii 699 eur, tedy zhruba 18 900 Kč. Apple bude ale nucen pro svoji nejnovější vlajkovou loď částku navýšit na 739 eur, asi 19 980 Kč.

applepress

Přečtěte si takéApple ještě nic nepředstavil, ale lidé už přesto čekají před jeho obchodyApple ještě nic nepředstavil, ale lidé už přesto čekají před jeho obchody

Sází na to, že se najde spousta nedočkavců, kteří opět během několika málo hodin dostupné kusy telefonů vyprodají. Většina zákazníků z Česka, kvůli zpoždění prodeje u nás, vyráží pro nový iPhone do Německa, kde si tedy podle serveru MacRumors připlatí zhruba tisícovku.

Cena se ovšem nemění na trhu americkém, kde bude stále iPhone 6S a 6S Plus bez kontraktu prodáván za 649 a 749 dolarů, tedy 15 500 a 17 900 Kč. U nás by se pak reálná cena mohla u většiny prodejců vyšplhat až na 22-23 tisíc korun.

Do prodeje v USA a na trzích kolem ČR by jinak měla nová verze přijít 25. září. Vydání v České republice přesněji oznámeno nebylo, ale s ohledem na minulé roky to bude zhruba o měsíc později.

Foto: Apple

Diskuze (0)

Novinka

Anonym