27letý Američan prodal svůj první startup po 370 dnech za 80 milionů dolarů. Nyní rozjíždí další

jared
0Zobrazit komentáře

Teprve 27letý Jared Hecht před 4 lety prodal svůj první větší startup GroupMe, podpořený investicemi ve výši 11,5 milionů dolarů, do rukou Skypu za bezmála 80 milionů dolarů, tedy přibližně 1,9 miliard korun. Projekt nabízel v rámci mobilní aplikace pokročilé skupinové konverzace, jehož technologie a několik talentovaných lidí nakonec Skype využil pro vylepšení svého softwaru.

Hecht a jeho kamarád, spoluzakladatel Steve Martocci, pracovali pro Skype další dva roky, poté odešli a investovali soukromé peníze do dalších startupů prostřednictvím vlastních fondů. Jareda to ale nebavilo napořád, proto začátkem roku 2014 spustil nový startup s názvem Fundera.

apiary-prague-office-h

Přečtěte si takéČeský startup Apiary získává investici přesahující 166 milionů KčČeský startup Apiary získává investici přesahující 166 milionů Kč

Ten pomáhá začínajícím firmám získávat finance z nebankovních institucí a převážně od soukromých investorů až do výše 1 milionu dolarů. Od svého založení už se podařilo přes platformu zprostředkovat půjčky ve výši 60 milionů dolarů pro 1200 malých businessů. A jen v tomto roce by se podle všeho měla výše půjček přehoupnout přes 100 milionů dolarů, informuje BusinessInsider.

Další peníze na cestě

Fundera včera uzavřela v pořadí již druhé investiční kolo, ve kterém se podařilo vybrat 11,5 milionů dolarů. Ty se zařadily k již naraisovaným 3,4 milionům dolarům z prvního investičího kola. Trakce ale nebyla vždy tak růžová jako dnes. Podle Jareda začala Fundera se špatně nastaveným produktem, od kterého ti největší potencionální investoři odcházeli.

A to hlavně kvůli tomu, že po žádosti probíhalo zprostředkování půjčky u externích partnerů, jejichž nabídky se porovnávaly, což bylo značně zavádějící. Během 3 následujících měsíců po spuštění se ale podařilo startup nastavit tak, aby dával smysl. Teď vše již probíhá přímo na vlastní platformě, jen na základě ověření a vyplnění dotazníku.

Screen Shot 2015-09-17 at 18.41.44

foto: GroupMe

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym