14letý Ahmed Mohamed, který byl ve škole neprávem zatčen, obdržel kopu dárků od Microsoftu

Michal PtáčekMichal Ptáček

microsoft
0Zobrazit komentáře

Pokud jste v posledních dnech alespoň po očku sledovali česká nebo zahraniční média, zcela určitě vaši pozornosti neunikl incident, který se přihodil 14-letému Ahmedu Mohamedovi. Tenhle mladík byl totiž zatčen a spoustán poté, co do své školy v Texasu přinesl ukázat vlastnoručně vyrobený budík, který jeden z jeho učitelů mylně považoval za bombu.

Ahmeda ihned poté, co celý trapný incident vylezl napovrch celosvětově podpořilo tisíce lidí, včetně mnoha slavných osobností, mezi které se zařadil například i zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg nebo prezident Spojených Států, Barack Obama, který ho za jeho výtvor pochválil a dokonce následně pozval do Bílého domu.

jared

Přečtěte si také27letý Američan prodal svůj první startup po 370 dnech za 80 milionů dolarů. Nyní rozjíždí další27letý Američan prodal svůj první startup po 370 dnech za 80 milionů dolarů. Nyní rozjíždí další

Incident nenechal chladným i spoustu velkých technologických firem, včetně Microsoftu, který nyní Mohameda obdaroval hned několika hmotnými dary. Konkrétně tabletem Microsoft Surface Pro 3, 3D tiskárnou Cube, kancelářským balíčkem Office 365, mini počítačem Raspberry Pi 2 a trackovacím fitness zařízením Microsoft Band.

You’ve probably seen the story about Ahmed, the 14 year old student in Texas who built a clock and was arrested when he…

Posted by Mark Zuckerberg on 16. září 2015

foto: Twitter

Diskuze (0)

Novinka

Anonym