Zakladatel Minecraftu vydělal přes 60 miliard korun. Přesto není šťastný

Michal PtáčekMichal Ptáček

markus
0Zobrazit komentáře

Je tomu zhruba rok, co zakladatel celosvětově populární hry Minecraft, Markus Persson prodal své dílo Microsoftu za neskutečných 2,5 miliardy dolarů, v přepočtu zhruba 60 miliard korun. To je bezesporu částka, která vám garantuje, že do konce svého života nemusíte hnout ani prstem.

korinek

Přečtěte si takéLukáš Kořínek z digitální agentury Bubble: Minulý rok jsme skončili v obratu na 30 milionech korunLukáš Kořínek z digitální agentury Bubble: Minulý rok jsme skončili v obratu na 30 milionech korun

Pro většinu lidí rozhodně vyhovující situace, přidejte si k tomu však geniální mozek, velmi introvertní až asociální povahu a problém může být časem na světě.

Tak jako právě v případě Perssona, který si sice po prodeji Minecraftu, respektive společnosti Mojang začal náležitě užívat svého nabytého jmění a například za 70 milionů dolarů koupil opulentní sídlo v Beverly Hills s garáží pro 16 aut, ovšem prvotní nadšení z prodeje poměrně rychle vyprchalo a Persson nyní dává najevo, že se v osobním životě necítí zrovna štastný, o čemž své fanoušky na Twitteru informuje pravidelnou dávkou tweetů:

Problém toho, že máte všechno je ten, že vám odpadají důvody pro to, abyste se o něco snažili. Lidská interakce s ostatními se navíc díky nerovnováze stává nemožnou.

Pařím na Ibize s partou přátel a slavných lidí. Můžu si dělat co chci, ale přesto jsem se nikdy necítil více osamělý.

minecraft-2 minecraft-3

foto: Widjaya Ivan/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym