Z Googlu se stala nová společnost Alphabet. Ta bojuje o vlastnická práva k doméně s BMW

Screen Shot 2015-08-12 at 15.32.49
0Zobrazit komentáře

Před 2 dny vyšlo na světlo světa šokující rozhodnutí Googlu vytvořit novou společnost Alphabet, která ho bude vlastnit. Souběžně s tím se zakladatelé, Sergei Brin a Larry Page, přesunuli do vedení nově vzniklé společnosti a v Googlu jako takovém byl do role CEO přiřazen původně produktový šéf Sundar Pichai, který v něm pracuje přes 11 let, informuje přímo Larry v tiskové zprávě.

Alphabet by si chtěla udržet pozici hráče v pozadí a starat se především o nové investice do startupů a nových technologií. Google si pod sebou nechává majoritní značky typu Youtube nebo Android. Problém nastal nyní, kdy Alphabet funguje na doméně abc.xyz a do vlastnictví by chtěla získat doménu Alphabet.com, kterou má momentálně pod palcem BMW k servisu vozidel.

apple-spaceship

Přečtěte si takéApple, Google, Microsoft a dalších 10 firem investuje 3,4 bilionů korun do záchrany ovzdušíApple, Google, Microsoft a dalších 10 firem investuje 3,4 bilionů korun do záchrany ovzduší

Podle všeho BMW odmítá strategickou doménu odprodat, ale žalobu o porušení autorských práv zahajovat neplánuje. S podobným názvem je registrováno více než 100 společností a stejně tak je tomu i na sociálních sítích. Larry Page ale tvrdí, že pod značkou nebude přímo vystupovat žádný produkt, takže je využití možné i bez stejnojmenných domén.

Celá změna a problémy kolem proběhly internetem tak rychle, že jsou původní vlastníci jmen bombardováni přehnanou aktivitou a naopak uživatelé Google zmateni změnou, která podle nich nedává žádný smysl. Nechme se překvapit, jak a pro jaký přesně účel bude Alphabet fungovat.

Update: Bing, vyhledávač od Microsoftu si na stranu Googlu dovolil udělat menší vtípek. Registroval si doménu abc.wtf, která vede na hlavní stranu vyhledávače.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym