Tomáš Čupr vstupuje jako partner do investiční skupiny Enern

Zakladatel Rohlik.cz, Tomáš Čupr

0Zobrazit komentáře

To je ale novinka! Internetový podnikatel Tomáš Čupr, který v České republice založil služby jako Slevomat, Damejidlo.cz nebo Rohlik.cz, kterému se věnuje aktuálně a drží v něm 42% podíl, vstupuje jako partner do 5 let staré investiční společnosti Enern. Ta kromě tří již zmíněních služeb (například ve Slevomatu drží Enern zhruba pětinový podíl, Tomáš Čupr 13%) stojí například za projekty Twisto.cz nebo ROI Hunter.

Prvním krokem po vstupu Tomáše Čupra do Enernu, pak bude spuštění nového digitálního fondu, který bude mít na investování připravený kapitál ve výši 1,5 miliardy Kč. V souvislosti s novým fondem Enern zároveň otevře kanceláře v Berlíně, který je považován v podstatě za hlavní technologický/startupový hub v Evropě.

cuprfinal

Přečtěte si takéZakladatel Rohlik.cz, Tomáš Čupr: Ve špičkách děláme 1000 objednávek denně. Máme z toho radost.Zakladatel Rohlik.cz, Tomáš Čupr: Ve špičkách děláme 1000 objednávek denně. Máme z toho radost.

„S partnery v Enernu jsme si blízcí lidsky a máme i podobnou investiční filozofii, která stojí na prvotřídní službě zákazníkům, nebojí se rizika a podporuje zakladatele dobrých projektů. Navíc se od každého z nich mohu hodně naučit. Když zkombinujeme své zkušenosti s velmi slušným kapitálovým zázemím, můžeme pomoci vyrůst projektům, které změní trh,“ vysvětluje Tomáš Čupr.

Partner a zakladatel Enernu Petr Šmída k tomu dodává…

„Dobré partnerství především tvoří novou hodnotu. Slevomat, který Tomáš založil, byl první internetovou investicí Enernu. Od té doby jsme společně prošli kus cesty a postupně došli k přesvědčení, že chceme dlouhodobě tvořit společně… Je to velké obohacení DNA Enernu, mám velkou radost a těším se na spoustu energie do dobrých věcí na internetu a nejen tam,”

Diskuze (0)

Novinka

Anonym