Tenhle výrobce chytrých oken získal na rozvoj dalších 150 milionů dolarů

Screen Shot 2015-08-14 at 10.49.53
0Zobrazit komentáře

Chytré telefony a jiná přenosná zařízení, auta, lednice, televize, ale chytrá okna? Přesně to dělá z kalifornského startupu unikum, kterému se podařilo na investicích získat již skoro 500 milionů dolarů a před několika dny uzavřít poslední kolo ve výši 150 milionů dolarů, v přepočtu asi 3,6 miliard korun, ve kterém polovinu přispěl státní investiční fond Nového Zélandu.

Startup View vytváří unikátní elektrochromatická okna, která obsahují svojí vlastní IP adresu a lze je ovládat na dálku přes telefon nebo počítač. Jejich hlavním cílem je snížit spotřebu elektrické energie automatickým nastavením průchodnosti světla a tím snižováním teploty v místnosti přesně podle aktuálního počasí.

Symbol

Přečtěte si takéAirbnb kupuje svojí konkurenci a nehodlá s ní hrát fér. Všechny propouštíAirbnb kupuje svojí konkurenci a nehodlá s ní hrát fér. Všechny propouští

Podle tvůrců by se takto měla spotřeba elektrické energie snížit až o 20% ročně a měla by klesnout potřeba využití klimatizace. Startup vznikl v roce 2007 a vývoj chytrých oken probíhal až do roku 2013. Prozatím se podařilo prodat zhruba 200 chytrých oken, z nichž polovina je již nainstalována a testována v reálném provozu.

Většina kapitálu byla použita na rozvoj výrobní továrny, která zaměstnává na 200 lidí a z počátku přišla na bezmála 100 milionů dolarů. CEO startupu, Mulpuri, dodává, že pro získání zhruba 10% podílu na celosvětovém trhu by bylo potřeba takových továren vybudovat až 500, informuje Forbes.

with-views-dynamic-glass-you-can-control-and-tint-your-windows-from-your-phone
view-also-believes-smarter-windows-could-help-people-save-more-energy-particularly-from-lighting-and-cooling-systems
w-hotel

Foto: View

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym