Startup Jessicy Alby získal další velkou investici a má hodnotu 41 miliard Kč

Pavel HoralíkPavel Horalík

jessica
0Zobrazit komentáře

Populární americká herečka Jessica Alba dokazuje, že je nejenom velmi atraktivní ženou, ale také úspěšnou podnikatelkou. Na základě vlastní zkušenosti s nevhodnými, toxickými výrobky pro batolata, založila v roce 2012 společnost The Honest Company, která v nedávném investičním kole získala od investorů z Glade Brook Capital Partners, AllianceBernstein, Fidelity Management and Research Company, Institutional Venture Partners a Wellington Management další pořádnou částku.

Konkrétně 100 milionů dolarů, čímž zvýšila celkovou valuaci na 1,7 miliardy dolarů, v přepočtu tedy neuvěřitelných 41 miliard Kč.

ladytech

Přečtěte si takéNová česká platforma chce upozornit na nedostatek žen ve startupech a ITNová česká platforma chce upozornit na nedostatek žen ve startupech a IT

The Honest Company, které si vybudovalo své postavení právě díky vysoce kvalitním a ekologicky nezávadným dětským výrobkům, zvýšilo v loňském roce své tržby na 170 milionů dolarů, což je ve srovnání s rokem 2013 růst o téměř 280 %.

Zajímavostí je, že ačkoliv produkty Honest najdete ve více jak 2 500 obchodech po celých Spojených státech včetně retailového kolosu Target, přináší online prodeje skrze vlastní web až 75 % veškerého obratu a velká část z toho pak pochází od předplatitelů, kterým společnost každý měsíc odesílá pleny a další výrobky.

Je možné, že se v blízké budoucnosti dočkáme vstupu Honest na burzu. Lidé ve společnosti už totiž naznačili, že o IPO velmi vážně uvažují. Jessica Alba by tak byla jednou z mála hollywoodských hvězd, která dotáhla vlastní společnost až k veřejnému úpisu akcií.

foto: The Honest

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym